Benvinguts

Ací teniu algunes excursions, amb més o menys detall, per gaudir de la muntanya i de l'amistat.

CONTACTE: tombaroques@gmail.com

dimecres, 24 d’agost del 2011

El Port 2011: del Portell de l'Infern al Pont Foradat


Itinerari
1r dia (15 d’octubre de 2011):
Embassament d’Ulldecona-Portell de l’Infern-Barranc del Salt-Mas del Peraire-Refugi de la Font Ferrera.
Distància: 12 km
Desnivell acumulat: 1.063 m
Altura mínima: 483 m
Altura màxima: 1.250 m                                    
Durada: tot el dia
2n dia (16 d’octubre de 2011):
El Negrell-Mas del Sargento-Cova Trobada-Cova dels Bous-Cova la Roja-Pont Foradat-Embassament d’Ulldecona.
Distància: 20 km
Desnivell acumulat: 912 m
Altura mínima: 469 m
Altura màxima: 1.345 m
Durada: tot el dia
Dificultat:
Mitjana-Alta (pels desnivells)

Recorregut complet dels dos dies
Preu
Sopar+allotjament+esmorzar+pícnic per al segon dia: 38 euros.
Cal portar:
·       Aigua
·       Menjar: esmorzar, dinar i coses per anar picant (sucs, barretes energètiques, xiclets, caramels, galetes, fruits secs, fruita, xocolate...). Per al segon dia tindrem el pícnic del refugi.
·       Sac de dormir o llençol (al refugi hi ha matalassos i flassades), llanterna, xancles (al refugi n’hi ha d'ús públic), bosses de fem, roba d’abric, impermeable, tovallola, tovalletes humides (si hi ha sequera no funcionen les dutxes), etc.
1r lloc de trobada: a les 8 h a les torres de Quart de València.
2n lloc de trobada: a les 9 h a la rotonda de l’autovia CV10; eixida número 30 (la Pobla Tornesa).

Descripció (breu) de l’itinerari
Dia 15. Anirem amb cotxe fins al mas de Joan (pista en bon estat), quasi a la coa de l’embassament d’Ulldecona. Començarem a pujar per l’antic camí, a trossos empedrat, que comunicava Fredes amb els pobles costaners. A mitjan camí trobem el Portell de l’Infern, impressionant balma amb vista sobre el barranc del Salt i el mas del Peraire, on hem d’arribar. Des del Portell, farem la baixada fins al barranc del Salt i començarem a pujar per una senda (que s’ha recuperat fa poc) fins al mas del Peraire, ara reconstruït. El trajecte final ens durà al refugi de la Font Ferrera (1.200 m), situat enmig d’un espès pinar amb boixos, teixos, aurons...
Dia 16. Esmorzarem al refugi de la Font Ferrera, des d’on eixirem cap a les 8.30 h. De bon matí, i per escalfar, pujarem al Negrell (1.345 m), amb bones vistes sobre tot el recorregut de l’excursió. Seguirem el curs del GR7 fins al mas del Sargento, des d’on començarem a baixar cap a les Vallcaneres; de camí, passarem per la cova Trobada, la cova dels Maquis (o no), la cova dels Bous i la cova la Roja. El punt final de l’excursió serà la pujada al Pont Foradat, des d’on baixarem al barranc de la Fou —que haurem estat veient durant tot el trajecte— i farem cap als cotxes.
Notes:
- Cal complir l’horari i ser puntuals a l’hora d’eixir. El segon dia, el desdejuni és a les 8 h i l’eixida a les 9 h. Cal respectar l’horari previst.
- Cal protegir la natura i no deixar-hi cap tipus de fem. Anirem pels parcs naturals de la Tinença de Benifassà i dels Ports de Tortosa+Fredes+Beseit; a les zones de protecció especial no es poden collir flors ni plantes, i a les altres zones, tampoc.
- Si voleu aclarir algun detall o ampliar la informació envieu un missatge a (tombaroques@yahoo.es).

La Tinença de Benifassà, i més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada