Benvinguts

Ací teniu algunes excursions, amb més o menys detall, per gaudir de la muntanya i de l'amistat.

CONTACTE: tombaroques@gmail.com

dimecres, 23 de maig del 2012

Bivac a la serra d'Irta

Dies 2 i 3 de juny de 2012. Lluna plena.


La serra d’Irta, parc natural marítim i terrestre, és dels pocs llocs no urbanitzats de la costa valenciana que permet gaudir alhora de la mar i la muntanya.
En aquesta excursió recorrerem la costa pel GR 92 i, aprofitant la lluna plena de juny, dormirem al ras en una cala; també pujarem al tossal de la Bota i visitarem el castell templer de Polpís.
Dissabte, 2 de juny de 2012
L’excursió comença a Alcossebre, a la platja de les Fonts, on hi ha un dels tres ullals principals de desguàs de l’aqüífer del Maestrat, d’on eixirem cap a les 16 hores.
Resseguirem la costa durant 11 km pel GR 92 fins a la platja del Pebret, on farem el bivac. De camí trobarem diverses cales (Cubaneta, Argelaga, Irta…), pinedes vora la mar, roquissars i penya-segats…
Soparem vora mar i dormirem sentint la remor incessant de les onades sota l’única llum de la lluna plena.

Diumenge, 3 de juny de 2012
A l’endemà, de bon matí, pujarem a l’ermita de Sant Antoni des d’on hi ha bones vistes sobre Peníscola i la mar. A continuació enfilarem el tossal de la Bota (445 m) des d’on ens allargarem a visitar el castell de Polpís. Després tornarem a la costa per la font del Senyor i el pou del Moro (uns 10 km).

Finalment, desfarem part del camí del dia anterior per la costa cap a Alcossebre (uns 7 km), on podem dinar un bon arròs.
Qüestions organitzatives
Per poder caminar més còmodes, deixarem un cotxe prop de la cala on farem bivac amb tot el material que necessitarem a la nit i al dia següent. Caldrà un altre cotxe per fer d’enllaç; preferiblement ha de ser alt perquè el recorregut és tot pista.
Viatge. Quan sapiem la gent que ve organitzarem els cotxes, ja que cap la possibilitat que algú vulga anar ja al matí a Alcossebre a fer-hi turisme. En tot cas, des de València heu d’agafar l’autovia que va a Castelló (A7+CV10); primer en direcció a la Pobla Tornesa i després cap a l’aeroport i Torreblanca, on eixireu a la N340. Allí, direcció Barcelona i Alcossebre. Quedarem al port esportiu d’Alcossebre, al costat de la platja de les Fonts.

Menjar. Dia 3: heu d’agafar berenar i sopar. Dia 4: heu de preveure el desdejuni i l’esmorzar, ja que intentarem dinar en alguna terrassa vora la mar. A banda, el que cada u necessite per anar picant (galetes, sucs, fruita...).
També és molt important portar aigua per als dos dies (almenys una garrafa de 5 litres per cada 2 persones).
Roba i abric. Cal agafar estoreta aïllant i sac de dormir; també roba d’abric i impermeable; paraigua. Paper higiènic. Frontal o llanterna. Tovallola...
Estarem en plena natura i no hi haurà cap tipus de servei.
Si voleu ampliar qualsevol detall, envieu-me un missatge electrònic (tombaroques@yahoo.es)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada