Benvinguts

Ací teniu algunes excursions, amb més o menys detall, per gaudir de la muntanya i de l'amistat.

CONTACTE: tombaroques@gmail.com

diumenge, 12 de febrer del 2012

Marxa Ribesalbes-Sant Joan de Penyagolosa

(Vegeu el recorregut en el mapa de Wikiloc)
Marxa de 40 km que ix de Ribesalbes (a les 5 del matí) i arriba a Sant Joan de Penyagolosa cap a les 6 de la vesprada.
La Plana a l'albada
El primer tram, fins a la carretera de Llucena al Castell de Vilamalefa --al port del Remolcador o Rebolcador--, és més apropiat per a bicicletes, ja que quasi tot el recorregut va per camins i algun tros asfaltat o encimentat. Comença amb una pujada forta que permet veure ben aviat vistes de la Plana. Aproximadament a 2h30, al Juncar, esmorzem. El fred és intens, l'aigua congelada i només el vi i el cafè calentet de l'avituallament permeten resistir.
Penyagolosa és una fita permanent
La marxa continua per l'antiga via pecuària del Camí Reial d'Aragó, de vegades dissimulada pels camins i unes altres ben palesa per les parets de marge. Sempre apareix al davant el Penyagolosa, lluny; és la fita on s'ha d'arribar.

Al coll del Remolcador, al costat de la carretera toca un altre avituallament. Només travessar la carretera ja s'agafa una senda i després la pista de Penyagolosa fins al mas del Campo, on s'agafa una senda, a trossos empedrada, que retorna a la pista al coll de Portabous.
Senda al coll de Portapous
La següent parada, després d'una pujada sostinguda i dura, és l'alberg d'Agustina. Toca dinar a recer del vent. El paisatge indica que ja som al territori del Penyagolosa.

Una senda per dins del barranc de la Fuen Roya ens deixa al mas de Llac, avui poblat de vaques i vedells. El cingle del Penyagolosa és a tocar. Cal seguir el PR que prové de Llucena, deixar la pista a la mínima oportunitat i fer cap al Corralico.

Avui la neu de la setmana passada està gelafa i resulta molt perillós caminar per damunt. Aprofitem els crampons i els pals al cent per cent. La font Trobada és una penca de gel.
La font Trobada convertida en gel
La pista fins a la Banyadera és una pista... de gel. Optem per baixar per la Pegunta, que sembla, per la cobertura del bosc, ser més segura. Així i tot es veu més d'una lliscada i el cul a terra.

El barranc de la Pegunta també es presenta congelat; la temperatura a Sant Joan arriba a 6º sota 0; bé, a l'exterior, perquè a dins, amb un bon cremat i l'estufa de llenya a tota potencia, tota la roba sobra.
La Pegunta, congelada
Resum del recorregut:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada